tisdag 26 juli 2011

Turister på hemmaplan

Idag har vi varit iväg på en heldag som Göteborgsturister hela familjen. Supermysigt! Vi började med att åka båten klockan 10.00 ut till Älvsborgs fästning. Där var det dramatiserad vandring runt ön. Vi fick titta på kyrkan, fängelsecellerna osv. Sen blev det ett besök i en hantverksbutik som var jättetrist & så en mycket god fika innan vi hoppade på båten tillbaka in mot stan. På båten berättades det i högtalarna om allt möjligt som vi åkte förbi.





Sen så åkte vi upp på våning 22 i läppstiftet & tittade på utsikten. Det var högt! Läskigt högt. Men kul att se stan uppifrån såklart. Elin passade på att somna gott i sulkyn & sov sen en hel timme, medan vi promenerade bort till Kajskjul 8 för att äta räklåda till lunch. Hon sov nästan tills vi hade ätit färdigt & räkorna var såklart extra goda på uteserveringen mot vattnet. :-)

Nästa sevärdhet var Ostindiefararen, som jag verkligen sett fram emot att se på nära håll & framför allt ombord. Det var jättekul att äntligen få se den. Elin var grymt nöjd i babybjörnen hos pappa & skrattade & showade massor.




Till slut så åkte vi sightseeingtåg runt i stan, med guidning om Göteborgs historia. Då somnade Elin hur gott som helst i babybjörnen & var så söt så. Det var faktiskt riktigt skoj att åka litet tuff-tufftåg runt i centrum också.

Vi hade bestämt oss för att åka Paddan också, men när vi gick av tåget var klockan nästan 17.00 & vi var trötta & eftersom Elin snart behövde mat igen så bestämde vi oss för att hoppa över Paddanbåten, eller att ta det en annan gång.

På vägen hem blev det en glass modell större på Triumfglass också! :-) Smarrigt värre!

1 kommentar:

  1. Å va fina bilder!! Mys! Och gott såg allt ut också!

    SvaraRadera