tisdag 21 juni 2011

jo, det byggs fortfarande

Jodå, det går framåt på bygget trots att jag varit dålig på att uppdatera. Blev lite less när elen blev så dyr. Men nu är det OK, det kommer bli skitbra iaf! :-) Elektrikern har varit där & dragit massa el, hit & dit & fram & tillbaka, rörläggaren har varit där & dragit fram rör i kök & badrum, tvättstuga osv. Allt sånt där som finns där bakom väggarna, men som inte syns. Massor med arbete. Nu är de flesta av väggarna i nya delen gipsade & typ hälften av innertaket. Idag hade de byggt upp väggbjälklaget till Elins rum, klädkammaren, hallen & gästbadrummet i gamla delen. Vi fick ett samtal ifrån byggledaren, Pelle, som tyckte att det var dumt att göra gästbadrummet så litet, det var bättre att ta lite yta ifrån klädkammaren bredvid, & efter att ha funderat lite höll vi med bägge två. Så nu blir gästbadrummet 40 cm större & vi får plats med en hörndusch & handdukstork & mer yta mellan toa & handfat.


En annan bra grej är att de lyckats flytta luckan ner till matkällaren så att den nu är inne i klädkammaren! :-) Det innebär att vi faktiskt har en öl & vinkällare! Lyx.

I slutet på veckan ska byggnadsställningarna bort, under förutsättning att de hunnit sätta dit plåten som ska dit. Blir skoj att se huset utan ställningar runt. :-)

Vi har beställt innerdörrar, bastuaggregat, bastudörr & så har vi valt inredning till tvättstuga, handukstorkar, spegelskåp. Vi har valt spottar & tagit beslut hit & dit.... ändå misstänker jag att det är en hel del beslut kvar att ta!

Tänk om man bara kunde trolla bort högen (berget!) med byggbröte också!

1 kommentar:

  1. Det kommer att bli ett JÄTTEFINT hus när det är klart! Jag blev imponerad idag när jag såg allt. :-)

    SvaraRadera