söndag 7 augusti 2011

Skånesemester

Nu är vi tillbaks efter en riktigt, riktigt härlig semestervecka i Skåne. Vi har sett massor av fina ställen, haft det lugnt & mysigt, badat & ätit gott. Elin har varit en ängel hela veckan, varit glad mest hela tiden, sovit när hon behövt, i bilstolen eller i sulkyn & hon har charmat i stort sett alla i sin omgivning.

Vi hade lite inplanerat på vägen ner, men vi har ändå tagit dagarna som de kommit & gjort det vi känt för, i lagom tempo. Vi åkte småvägar i stort sett hela tiden & tittade på små samhällen & på naturen. De första tre nätterna bodde vi i Helsingborg & andra tre i Lund & vi utforskade bägge städerna. I Lund passade vi på att träffa Jenny, Mattias & Sixten, som också var på semester. Vi har också varit på Sofiero slott & slottsträdgårdar, i Helsingör, i Hovs hallar, Torekov, Arild, Höganäs, Viken, Mölle, Kullens fyr, Falsterbo & Skanör. Vi badade i Ramsjöstrand, Höganäs, Barsebäcks strand & i Falsterbo. En sväng in till Malmö blev det också för att titta på Turning Torso & på Öresundsbron.

Bägge hotellen vi bodde på var fina, rummen rymliga & frukostbuffén var supergod. :-) Det funkade jättebra att låna spjälsäng & Elin sov över förväntan. De första två nätterna sov hon t o m jättebra! Första natten väcktes vi tyvärr vid halv sju på morgonen av att brandlarmet gick... Det var bara att studsa ur sängen, rafsa ihop kläder att ta på sig & så ut & ner för trapporna. Det brann som tur var inte & Elin tyckte mest att det var kul verkade det som.

Att åka på bilsemester i en vecka med en sjumånaders liten skrutta har gått fantastiskt bra! Visst, vi packade med oss mycket mer saker än vi behövt själva, men allt har varit så smidigt, att ge henne mat, nya sulkyn, allt sittande i bilen... Hon har nästan inte varit ledsen något alls & istället charmat alla i hissar & på caféer. Igår kväll gick vi på en italiensk restaurang i Lund & fick i lugn & ro njuta av både varmrätt & efterrätt (1h & 40 min!) medan Elin nöjt satt i en barnstol & lekte med diverse saker vi gav henne. T o m de som satt vid bordet bredvid var imponerade över hur nöjd & glad hon var. Det är allt ett riktigt litet guldkorn vi fått!

Här kommer ett axplock av alla fina bilder vi tagit:
Magnus & Elin ser ut över Hovs hallar
 

Vackert stentorn!
Blivande bergsklättrare?
Titta på alla små människorna på udden...
svårt att få med höjdskillnaderna på bild.
Testar vattenmelon
Sötast i solhatt!

Vacker ros på Sofiero
Enorma krysantemum
Elin & pappa leker på gräsmattan
Elin upptäcker gräs... goda grejer!
Utsikten vid Kullens fyr
Utsikt över Mölle

Elin fick titta på brandbilen!

Gata i Helsingör
Anskrämliga dekorationer i Kronborgs Slottskyrka
Ja, bilden är suddig, men det är den enda
bilden av oss alla tre på semestern!

Kul att känna sig liten för en gångs skull! :-)
Kärnan, Helsingborg
Elin leker i skuggan
Lunds Domkyrka
Goa Elin & söta Sixten!
Turning torso

Mina glada älsklingar vid Öresundsbron!


Sover gott i bilen.



Falsterbo fyr


Nu åker vi hem!

4 kommentarer:

  1. Oj vad många fina bilder! Jag ser att ni haft det väldigt bra o sett mycket. Verkar härligt. Roligt att allt blev så lyckat. Nu är ni "hemma" igen och förhoppningsvis skall ert fina hus snart vara klart. DET blir också roligt för er! :-)

    SvaraRadera
  2. Va fina bilder! :-)
    Vart var det med stolen?

    SvaraRadera
  3. Stolen står på kajen i Helsingborg, det är tre stycken i olika storlek, en normal, en liten & en stor.
    Japp, vi har verkligen haft en härlig semester & sett massor av fint. :-)

    SvaraRadera
  4. Vilka fina bilder!Ni tycks verkligen haft en bra semester,tur med vädret,hunnit med att se så mycket och även badat.Elin är då så jättehärlig.
    Jag är en mycket stolt farmor.Stor kram till er alla tre.

    SvaraRadera