söndag 12 februari 2012

Förlovade!

Magnus friade till mig igår kväll & jag sade ja såklart!!! :-) Jag blev jätteglad, fniss-skrattade & grät lite samtidigt! Han hade ordnat så att när vi kom hem efter vår underbara kväll så låg det rosor, choklad, champagne & ringar på sängen. Så fint! Han hade planerat det här länge tydligen, den busen! Tänk om jag inte fått ledigt, så att det inte hade blivit av igår! Det passade ju så perfekt iom att det var treårsdagen sen första dejten, plus att då vi blev ihop så träffades vi hemma hos honom för att titta på just Melodifestivalen. Han har valt jättefina ringar också, men de är inte riktiga, så vi ska in & välja sen gemensamt & beställa dem. Men de han valt är släta & i vitguld & helt utan stenar. Jättefina! Jag är så lycklig!!! Blir alldeles tårögd när jag tänker på hur han har fixat & donat & haft Elin med sig för att köpa bubbel & kolla ringar & fixa blommor & choklad & allt....


Kvällen igår var perfekt. Restaurangen vi år på kan jag verkligen rekommendera! La cucina italiana, på Skånegatan. Liten, bara plats för 5-6 bord. Ägaren var hela kvällen ute i restaurangen & pratade med gästerna & såg ut att bara mysa. Maten var enormt god! Det fanns ingen meny, man kunde bara välja mellan lilla & stora menyn, 4 eller 8 rätter. Vi valde lilla. Men så liten var den inte, vi fick in åtta olika små & stora rätter! Vet inte om jag ens kommer ihåg allt, men det var italiensk streetfood först, en inbakad minipizza med ricotta & så en bit bröd med prociuttoskinka (hur nu det stavas), sen var nästa rätt en italiensk frukost som bestod av blomkåls- & fänkålscappuccino, vakteläggstoast & salsiccia. Efter den så kom de in med saffransrisotto med halstrad pilgrimsmussla & kakaokaviar. Sen fick vi scampi med citronsorbet & pulveriserad olivolja! Sen kom det en tryffelpasta med tomatsås & vildsvinskind & mozzarellaskum. Efter det var det torsk med morotscreme, hummersås & friterad polenta. Sen var det en för-dessert; chokladglass med varm vitvinscreme. Desserten var chokladkaka med äpplesorbet, vaniljcreme & äpplechips. När vi skulle betala fick man dessutom en chokladpralin med salt & nåt mer tillbehör. Allt var fantastiskt gott & det blev en väldigt mysig stämning på restaurangen iom att det var så lite folk där fast det var fullsatt.

Sen bar det av till Scandinavium & där var det såklart jättekul! De hade ett bra band som publikuppvärmare & när tävlingen väl drog igång så var det bra tryck i arenan. :-) Vi hade lyssnat på låtarna på svt play hemma innan vi åkte & det gjorde såklart att det var ännu roligare att höra dem, när man kände igen alla. Dessutom är det ju så kul att se allt som man inte ser på TV, när artisterna kom springande, när programledarna höll på att snubbla på sin klänning osv.
Jag hejade på David Lindgren & det gjorde majoriteten av Scandinavium också lät det som! Jättekul att han gick vidare!



För att summera så hade vi en helt fantastisk kväll! Även om det kändes konstigt att åka från Elin så hade såklart allt gått jättebra, hon hade varit glad hela tiden & somnat snällt på kvällen. Sen hade hon vaknat några timmar senare & inte velat somna igen, men då hade hon fått sova bredvid mormor i hennes säng & då hade hon sovit gott resten av natten också. :-) Jätteskönt att det funkade så bra att lämna henne, hoppas att inte mormor är alltför trött idag bara! ;-)

Om en stund, när Elin vaknat, ska vi åka in till Kungsbacka & välja ringar! :-)

7 kommentarer:

  1. Ååååhhh, jag blir alldeles varm i hjärtat!

    Grattis till er båda!

    Kram
    /harpo

    SvaraRadera
  2. sicken kille du hittat Nettan:) blir såå glad för din skull :)
    Jättegrattis
    Kram Therese.B

    SvaraRadera
  3. GRATTIS till er båda!

    Stor kram!

    SvaraRadera
  4. Stort grattis! Ojoj, vad M hade fixat inför kvällen. Kul kul!!!

    SvaraRadera
  5. Grattis!!!!
    :D

    Eva-lotta

    SvaraRadera
  6. Nu har det gått en tid sen förlovningen och er melodifestivalkväll + den underbara dejten och middagen. Jag är så glad för er skull, för allt som hänt, men också för egen del. Jag fick förmånen att vara den stora tryggheten för den underbara lilla Elin när hon för första gången i sitt liv skulle sova någon annanstans än på BB eller hemma och utan sina föräldrar. Och.... det gick jättebra, hon var helt trygg med mej och med sin morfar. Härligt!! Något har vi då lyckats med! Hon är välkommen hos oss alltid, för resten av våra liv! :-) Älskade Elin!

    SvaraRadera