onsdag 13 juni 2012

Fick åka till doktorn!

Elin blev riven av grannens katt i förrgår. Den var jättekelig & hon klappade den snällt, men katter kan ju vara lite oförutsägbara... rätt vad det var så fräste den & satte klorna i Elins små händer. :-( Det blev en rejäl reva på handens utsida & så två "sticksår" på insidan av pekfingret. Hon blev ledsen såklart, men Magnus fick tröstat henne ganska fort & så hem & tvätta såren.

Vi resonerade om hur vi skulle göra, men eftersom det inte verkade göra ont alls & eftersom det med största sannolikhet "bara" var klor & inte kattens tänder så bestämde vi oss för att bara hålla koll så att det inte blev rött & svullet.
Men det var det imorse när Magnus tittade efter. Så efter ett samtal till sjukvårdsupplysningen så fick de åka upp till vårdcentralen för Elins första läkarbesök...  Han bedömde att såret var infekterat, men bara ytligt. Hon har inte ont i fingret & kan röra det bra. Eftersom det var en katt så tar man alltid det säkra före det osäkra & ger antibiotika, så det fick hon.

Gav henne första dosen idag innan kvällsgröten & det gick klart över förväntan. Hon satt blickstilla när jag sprutade in antibiotikan & gapade sen efter mer! Ha ha, gullungen... Hoppas hon fortsätter gilla medicinen & att fingret läker fint de närmsta dagarna så att det inte blir fler läkarbesök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar